Advanced (B1 – B2)

Wat ga ik leren?
Aan het einde van een ‘advanced cursus’ zal je nagenoeg vloeiend Nederlands praten. Je kan praten over alledaagse dingen, maar je kan ook moeilijke teksten en werk-gerelateerde onderwerpen begrijpen. Tijdens de lessen zullen we heel de les Nederlands praten. De gespreksstof zal afwisselend zijn met alledaagse onderwerpen, debatten en het bespreken van maatschappelijk-filosofische of wetenschappelijke artikelen. Er wordt ook gefocust op de expliciete en impliciete betekenis van de taal en van teksten. De lesstof zal ten alle tijde aangepast worden naar de behoeftes en interesses van de studenten. Grammaticale en fonetische onderwerpen die we behandelen zijn: intonatie, tekstopbouw, redenatie en verdere verdieping van Nederlandse spreektaal.

Hoe lang?
Een normale advanced cursus is 10 weken met wekelijkse lessen van 2 uur. Vier van de tien lessen zullen excursies zijn waarbij we het Nederlands in ‘real-life’ oefenen, door activiteiten zoals het bezoeken van een debat of een lezing. Tijdens de examenweek zijn er geen lessen en lessen zijn met maximaal 6-8 mensen.

Waar en wanneer?
Deze cursussen beginnen over het algemeen aan het einde van September e naan het einde van januari. Deze cursussen kunnen echter ook beginnen op elk moment dat we minimaal 6 studenten hebben. We hebben meerdere offline locaties in Den Haag/Leiden, Utrecht en Groningen. Online educatie is ook altijd mogelijk.

Cursus contributie?
De cursus contributie van de advanced cursus is 425 euro, inclusief de modules, intensieve feedback en een gratis inhaal les. Speciale kortingen gelden voor studenten van specifieke studieverenigingen en wooncöorporaties.